mandag 13. desember 2010

Sjokoladekake i langpanne

Dette var kombinasjon av to oppskrifter eg fann på nettsida det søte liv. Det var eit svært vellykka prosjekt!


4 egg, 500 g sukker, 4 dl sjokolademelkpulver (O'boy eller Nesquick), 500 g mel, 2 ts bakepulver, 2 ts vaniljesukker, 2 ts natron, 7 dl kefir og 350 g smør.

Smelt og avkjøl smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen i ei stor bakebolle. Rør i sjokolademelkpulveret. Sikt saman mel, bakepulver, vaniljesukker og natron. Tilsett vekselvis med kefir og det avkjølte smøret. Bland til du får en jevn deig.

Ha deigen i ei stor, papirkledd langpanne (ca 30x40). Steik kaka midt i ovnen ved 200 grader i 30 minutt. Avkjøl kaka heilt i forma. Kvelv kaka ut og fjern bakepapiret.

Glasur:
250 g smør, 0,5 dl melk, 4 ts vanlijesukker, 3 ss kakao og 500 g melis.

Smelt smøret i ein liten kjele. Ha i dei andre ingrediensane og rør glasuren jevn og klumpfri.

Nyt!!!!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar