onsdag 8. juni 2011

Glutenfri marsipankake

I dag har eg laga marsipankake til venninna mi som har bursdag; Happy B-day Louise!!! :-D




Sukkerbrød: 3 egg, 1 1/4 dl sukker, 75 gr toro kakemiks eller semper melmiks, 1 ts bakepulver. Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel og bakepulver, og rør det forsiktig med slikkepott inn i eggedosisen. Fylles i godt smurt springform, 22 cm i diameter. Stekes på nederste rille ved 180 grader i ca 30 minutter. 




Må sei at eg vart nøgd med botnen, vart høg og luftig! Delte botnen i to og dynka den med melk. Hadde eit lag med aprikossyltetøy, så eit lag med piska krem. Mor mi har vore innom i dag og det er i realiteten ho som har montert resten av kaka. La på toppen og hadde krem oppå og rundt. For å få til pynten på kaka legg ein på ein "flekk" med plastfilm på midten på kaka. 




Kjevla ut marsipan til eit lokk som skal på toppen.




Når du har komt så langt tek du ein skarp kniv og skjær eit kryss i marsipanen. Deretter snittar du to ganger til, sånn at du får åtte "kakestykker". Ta tak i tuppane og rull dei ut mot kanten. Ta tuppen på kniven og dra ut stykket med plastfilm. Pynt i midten med fersk frukt eller syltetøy. 




Bon appetit!   :-)




1 kommentar: