onsdag 31. august 2011

Glutenfri calzone

I kveld har eg laga glutenfrie calzoner! Deigen var ganske så god å jobbe med og lett å få til. 





4 dl melk, 1/2 pk gjær, 2 ss fiberhusk, 2 ss olje, 900 gr mel, 1 dl creme fraiche, 2 egg og 1 ts salt.

Varm melka til 37 grader. Smuldre gjæren i bakebollen og hell over melka. Rør til gjæren er oppløst. Visp inn fiberhusk og la det svelle 5-10 minutt. Tilsett olje, halvparten av melet, creme fraiche, egg og salt. Elt godt og la heve i 30 minutt. Tilsett mel til deigen blir smidig og elt den godt. Del i 20 emner, form til boller som kjevles tynn.  Fyll med pastasaus, chorizo og ost. Brett i to, press kantane godt saman. Steikas på 250 grader i ca 10 minutt.


2 kommentarer: