onsdag 26. oktober 2011

Brød uten hvetestivelse og pølsebrød

Eg har funne ut at eg vil prøve å holde meg på brødmat utan hvetestivelse. Kjenner at eg er noko skeptisk, då brødet eg lagde i dag ikkje ser ut til å bli like luftig og bra som det vanlege. Kanskje eg må minke mengd mel i forhold til det "vanlege" melet?? 




Til pølsebrøda har eg brukt ei oppskrift på innbakte pølser.




4 1/2 dl lunka vatn, 1 pk gjær, 2 ss fiberhusk, 100 g smør, 8 1/2 dl mel, 1 toppa ss jyttemel eller rismel og 1 ss sukker. 


Smuldre smør i melet og tilsett sukker. Bland gjæren ut i lunka vatn og tilsett fiberhusk. La det svelle i nokre minutt. Bland deigen og hev den i om lag ein time. Del deigen i 10 deler og trill dei ut til fingertjukke pølser som du trykker litt flate. La heve 15-20 minutt. Steik på 225 grader i ca 15 minutt. For ekstra smak og lekker utsjånad: pensle med egg og rull i sesamfrø. 




1 kommentar:

  1. Innbakte pølser hvor brøda ikke har stivelse?????? Laila daaaa....Moahahhahaha ;-)

    SvarSlett