onsdag 5. oktober 2011

Hjortasteik med tilbehøyr

Nå har min eldste søss og eine son vore på besøk, og då må det diskast opp med god middag! Hjortasteik med tilbehøyr er ein flott middag å servere på sånne dagar. Gjere seg nesten sjølv! :) Eg har forstått at måten me tilberede steika på gjerne er litt uvanleg?? Først gnir me steika inn med krydder; salt, pepper, rosmarin og kvitløk. Kok opp melk i ei panne. Brun steika på alle sidene og hell over melka og litt vatn. La dette stå og småkoke i et par timer til steika er mør. Snu på steika med jamne mellomrom. 



Soppstuing er eit must til steik! Hakk opp og steik MASSE sopp. Sopp krymper mykje, så det må reknast med ein del. Når soppen er steikt hell du over fløyte og let det koke til det vert tjukt. Smak til med krydder; salt, pepper, paprika, karri og buljong (kvitløk og persille). 



Steikt broccoli er og snadder til steik. Del opp i passelege betar og steik. Krydre med salt og pepper.



Testa og ut ny oppskrift på poteter; saltkokte poteter. Tok ein kilo med småpoteter og dekka dei akkurat med vatn. Tilsett om lag ein halv kilo grovt havsalt og la koke i 15-20 minutt. Hell av vatnet og server.  




Snadder!!! :)




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar