fredag 23. desember 2011

Potetmelstoppar og ambrosiabrød

Då er jula komen for i år, på rettmessig vis med Grevinnen og Hovmesteren! Lika fantastisk år etter år. "Same procedure as last year miss Sophie?".  Då e me klar for jula!!

Eg har ein plan om å få legge ut oppskrifter på julekakene eg har laga i år jamt og trutt frametter.

Glutenfrie potetmelstoppar:


Du treng: 250 gr smør, 250 gr sukker, 1 egg, 500 gr potetmel, 125 gr mel, 4 ts vaniljesukker og 1 ts bakepulver. Rør smør og sukker kvit. Deigen knas saman. Den vert ganske tung, så eg pleier sleppe den ut på benken og kna den saman for hånd. Trill ut til små kuler som du trykker ganske flate med ein gaffel. Kulene veks i omnen, så pass på å lage dei ganske små! Steik dei ved 180 grader i omlag ti minutt. Du skal kunne sjå at dei er blitt gylne under. Vær forsiktig då dei er porøse, men få dei over på rist til avkjøling.


Ambrosiabrød/julebrød


Du treng: 5 dl melk, 125 gr margarin, 2 dl (brunt) sukker, 200 gr rosin, 1 pk gjær, 2 ss fiberhusk, 2 egg, 500 gr semper miks, 100 gr jyttemel. Dersom du vil, kan du ha i sukat. Kok opp melk, margarin, sukker og rosiner, avkjøl. Rør ut gjæren i melka, pisk så inn fiberhusk. La stå medan du måler opp mel. Pisk egga lett saman. Alt eltes godt saman. Hev til dobbel størrelse. Du kan velje om du vil ha dei i vanlege brødformer, eller lage dei som runde brød. Etterhev og pensle med egg. Steik ved 200 grader i ca 20 minutt.  


Ha ein fortsatt flott vetle julafta!!




1 kommentar:

  1. Supert at du deler sånne nydelige oppskrifter!
    Ha en kjempefin jul, klem!

    SvarSlett