søndag 22. januar 2012

Muslibrød og bagetter

Ser at det blir svært så varierande kor ofte det vert innlegg på bloggen min. I dag har eg i alle fall tenkt å legge ut to oppskrifter som eg har testa dei siste dagane. 


Muslibrød


1/2 dl Pofiber
1 dl vatn


1/2 pk gjær
5 1/2 dl melk eller vatn
1 ts fiberhusk
3 ss olje


360 g schär melmiks C
250 g jyttemel
2 dl musli
1/2 dl sesamfrø
1 ts salt. 


Lunk væska på svak varme og løys opp gjær i den. Ha i fiberhusk. Ha dette og olje opp i eltemaskina. Pofiber får svelle i lunkent vatn og has i. Tilsett alt det tørre og elt i ca fem minutt. Legg plast eller håndkle over og la deigen heve i ca 30 minutt. 
Elt deigen kort saman og ha den over i godt smurt form. La heve ca 30 minutt før steiking. Steik i ca 45-50 minutt på 190 grader. 




Eg hadde ikkje schär melmiks så eg nytta litt forskjellig som eg hadde i skapet, einaste kriteriet var at det skulle være utan kveitestivelse. Eg syns brøda utan stivelse vert veldi tunge og lite gode på smak. Det er nok dessverre min konklusjon på dette brødet og. 


Bagett


3 dl lunkent vatn, 1/2 pk gjær, 2 ts fiberhusk, 2 ts pofiber, 1 ts salt og 400-450 g Semper med fiber. 


Løys gjæren opp i lunken væske. Ha i pofiber, fiberhusk og salt. Tilsett mel og elt røra godt saman. La deigen heve om lag 30 minutt. Elt deigen godt saman igjen. Bruk så lite mel som mogleg i utbakinga. Form bagettane slik du vil: på øverste bildet har eg laga dei avlange, på nederste runde. La dei heve om lag 30 minutt. Steik midt i ovnen, 230 grader i ca 20 minutt. 




Bagettane syns eg vart svært gode, kan absolutt anbefalast! 




1 kommentar:

  1. Anbefaler deg å ta en kikk på min glutenfrie blogg - alle brødoppskriftene er frie for hvetestivelse! Http://glutenogmelkefri.blogspot.com

    SvarSlett