torsdag 5. januar 2012

Verdens beste peppernøtter (skorne peppernøtter)

Dette er ein av julekakene eg er vant med at mammo lage. Me kallar dei for peppernøtter, men eg har forstått på kollegaer at dette er det dei kallar skorne peppernøtter. Du treng: 250 gr smør, 125 gr sirup, 1/2 dl fløyte, 250 gr melis, 400 gr mel, 2 ts natron, 2 ts malt nellik, 1 ts kanel, 1/2 ts pepper og 100 gr hakka mandlar. 




På svak varme koker du opp smør, sirup, fløyte og melis. Bland i resten av ingrediensane. Trill deigen til pølser og la ligge i kjøleskap over natta. Skjær i skiver og steikes på 200 grader i 10 minutt. Eg hadde gjerne i for lite mel, for dette vart ikkje velluka. Det vart pepperflarn...




Kollegaene mine var delte på synet om dei var gode eller ikkje. Nokon meinte dei nesten smaka som karamell, andre syns ikkje dei var etande. :)




1 kommentar: