mandag 22. november 2010

Produktiv helg.

Hadde eit lite raid i helga, med julebakst og rundstykker.
Oppskrifta på rundstykker er henta frå boka Glutenfri bakst av Charlotte Andersson. Det er ei bok som har svært mange gode oppskrifter! I oppskrifta står det at røra skal få same konsistens som bløtkakerøre og at dei skal settast ut med to spiseskjeer. Eg syns ikkje dette såg ut til å være ein god ide og fann difor fram store muffinsformer som eg klatta røra oppi. Resultatet vart slik:


Rundstykker:
50 g gjær, 6 dl melk, 3 ss rapsolje, 2 ss fiberhusk, 1 dl fibrex/sukkerroefiber, 1 ts knust bokhvete, 2 ss honning, 1 ts salt og ca 7 dl glutenfri fin brødmiks. Solsikkekjerner og sesamfrø til topping.

Smuldre gjæren i ei bolle. Hell over den kalde melka og olja. La maskina gå nokre rundar så gjæren løyser seg opp. Bland i fiberhusk, fibrex/sukkerroefiber, bokhvete, honning og salt. Rør om og la det stå i 10 minutter. Tilsett mel litt etter litt, deigen skal være ei løs røre. Ha røra i store muffinsformer. La heve i 1 1/2 time. Stek på 250 grader i 10-12 minutter.

Det såg ikkje så imponerande ut, men smaken var god!
Nordlandskaker:
200 gr (2 dl) lys sirup, 200 gr margarin, 3 egg (romtemperert), 350 g sukker, 4 dl kefir, 4 ts hornsalt, 2 ts vaniljesukker, 3 pk Toro fin kakemiks.

Smelt sirup og smør, avkjøl. Visp egg og sukker til eggedosis. Rør hornsaltet ut i kefiren, vend det i eggedosisen sammen med smeltet sirup og smør. Tilsett vaniljesukkeret iblandet litt av melet. Bland inn resten av melet. Dekk deigen til og la den stå kaldt 3-4 timer, eller over natta. Kjevle ut til 2-3 mm tykke leiver. stekes på varm takke eller tørr og ren stekepanne. Avkjøl på rist.

Krotekaker:
4 dl kefir eller cultura, 1 ts fiberhusk, 1 dl rømme, 2 ts natron, 1 ts hornsalt, 2 ss lys sirup, 700 gr semper eller finax melmix(rød /blå) og 50 gr jyttemel.

Ha kefir eller cultura og rømme i ei bolle, tilsett fiberhusk, natron og hornsalt, rør godt sammen og la det svelle. Ha i sirup og mel, elt godt og la det stå i kjøleskapet 3-4 timar eller natta over. Del deigen opp i 18 emner, Kjevles ut med krotekjevle og stekes på takke, Avkjøl lefsene, legg dem i stabler.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar