fredag 27. juli 2012

Familietreff på turistforeningshytte!

I fjor hadde me familietreff på camping på Seljord, i år derimot er vi på Utsira. Utsira er ei lita øy uti havgapet. Du tek ferje frå Garpaskjærkaien på Risøya i Haugesund. Turen tek i overkant av ein time og du endar opp midt ute på havet. :-) Hytta er ei av den norske turistforeninga sine hytter, Nordvikgården. Nordvikgården opna i 2009, då den gamle brant ned eit par år før. Det er ei stor og flott hytte med sengeplasser til 36 personer. Det er spesialnøkkel til hytta, og ein må ringe Haugesund turistforening for å bestille overnatting. I stua er det to langbord og to sofagrupper.
Kjøkkenet er stort og godt utstyrt. Det er blant anna dobbelt med kokeplater og steamer til å vaske opp med.
Kjøleskap, fryseskap, steikeovn og mikro.Utforbi stova er det laga til ein fin platting med sitteplass og grill.
På plassen framfor hytta har dei laga til ei grillbu. Der er det plass til mange med grillspyd! :-)
Oppi bakken fann vi ein badestamp, men dessverre utan vatn. :-(

På informasjonen om hytta på ut.no står det at det ikkje er spesielt tilpassa å ha hund på hytta, men det skulle være eit hundehus bortenfor hytta. Eg måtte kikke litt før eg fann det...
Det har nok gjerne ikkje vore i bruk særleg ofte??? :-) Nå kjem snart resten av familien og då stig nok støynivået her ein del.

Ha ei fin helg!! :-)

-Laila-

2 kommentarer:

 1. Hei

  Vi er en gjeng med 25 ungdommer som skal hertil i august. Er det noe spesielt som ikke står i informasjon hos Turistinformasjonen som vi bør tenke på eller huske å ta med?
  Hilsen
  Jan Åge

  SvarSlett
 2. Hei,

  Eg kan ikkje kome på noko spesielt som me merka mangla. Det er ein matbutikk på øya som var ganske godt utstyrt med det meste.

  God tur! :D

  SvarSlett