torsdag 27. juni 2013

Glutenfri Oreo ostekake

I går sto eg i opptil lange tider på kjøkkenet (kjennes svæææært lenge ut nå som eg er tre veker frå termin) og lagde kaka. Eg har ikkje smaka "vanleg" oreokake pga cøliakien, og fann ut eg ville prøve å lage noko liknande. Min bedre halvdel hadde eit ynskje om ostekake, og eg fann ei oppskrift på Oreo ostekake. Eg har ikkje laga så mange ostekaker, men har aldri før vore borti ei som skal steikast og har eit lokk av rømme på toppen!!
Oppskrifta fann eg på detsoteliv.no:

Bunn:
25 stk Oreokjeks (eg brukte 27 Glutano Chocolate O`s) 

Fyll:
800 g Philadelfia kremost
3 dl sukker
2 ss Toro lys kakemiks
4 store egg
3 store eggeplommer
2,5 dl kremfløte
1 ts vaniljeessens (eg brukte vaniljesukker)
15 stk Oreokjeks (eg brukte 17 Glutano Chocolate O`s)

Topping:
5 dl seterrømme (eg brukte laktosefri rømme)
0,75 dl sukker

Framgangsmåte:
Ha Oreokjeks i en food processor saman med mjukt smør. Kjør på full hastighet til ei jamn masse. Trykk kjeksmassen i botnen på ei rund form (26 cm i diameter). Sett i kjøleskapet i 30 min. Sett ovnen på 220°C.

Pisk saman kremost og sukker til blandinga vert lett og kremete (tar ca 3 minutter). Bland inn melet. Pisk så inn dei heile egga, eit om gangen, og deretter eggeplommene, kremfløten og vaniljeessens.

Hell halvparten av ostemassen i forma. Steik kaka midt i ovnen ved 220°C i 15 min. Det skal da ha danna seg ei lita hinne på toppen av kaka.

Ta kaka ut av ovnen og dryss over grovt hakka Oreokjeks. Hell forsiktig over resten av ostemassen. Steik kaka vidare midt i ovnen ved 220°C i 15 min til. Skru så varmen på ovnen ned til 100°C og flytt kaka til nederste rille. Steik kaka vidare i 50 min til.

Ta kaka ut av ovnen og avkjøl ei stund i forma. Skru varmen på ovnen opp igjen til 175°C. Rør saman seterrømme og sukkeret. Fordel dette på toppen av den noko avkjølte kaka. Steik kaka vidare midt i ovnen ved 175°C i ca 7 min.

Ta kaka ut av ovnen og la den avkjøle heilt i forma i romtemperatur. Sett kaka så (fortsatt i forma) i kjøleskapet og la den stå der til dagen etter. Kaka skal då ha stivna og kjennes fast. Løsne kakeringen forsiktig før servering.


Eg konkluderte med at kaka var god, men ikkje verdt jobben med å lage ho. :)

- Posted using BlogPress from my iPad

1 kommentar:

  1. Hei, vil bare tipse om at det går fint å lage "vanlig" oreokake og bare bytte ut kjeksen. Det er jo en oste krem i denne og, men den skal ikke steikes. En del jobb med denne varianten og, men hos oss er det blitt ei favoritt kake.

    Hilsen Beate

    SvarSlett