Den venetianske havna i Chania by er fantastisk fin! Mange smale gater med flott utforma dører og inngangar. |
Andre dagen i bil så kjørte me forbi Rethymnon, mot Heraklion og til Knossos. Knossos er et svært kjent turistmål, og det merktes. Det var masse folk og lang kø. Må vel innrømme at dette heller ikkje imponerte meg særleg, då eg hadde håpa på at det skulle være meir heile rom/hus til å gå inn i. Min kjære blei forresten særs nøgd når me fekk ein Alfa Romeo som leigebil, i staden for Hyundai ET'en me skulle ha.
Den største opplevelsen for meg på denne turen var eine restauranten me fant i Agia Marina, Nymfi! Dei hadde ein fantastisk service i forhold til cøliaki. Dei hadde glutenfri pasta! Kunne lage glutenfri moussaka dersom dei fekk beskjed ein dag i forkant! Pluss at alle servitørane visste kva cøliaki var, og dei fleste snakka svensk! Her er link til heimesida deira: http://www.nymfi-restaurant.gr/main_en.html
Ellers blei eg skuffa når eg skulle prøve å få tak i glutenfrie produkt. Eg hadde sjekka i forkant og funne ut at det skulle gå greitt å finne brød og andre produkt på supermarkedene. Eg trur eg var innom alle supermarkenda eg fann, men ingen kunne hjelpe meg. Eg spurte guidene om hjelp, og dei kjente til ein restaurant i Chania by, i den venetianske havna: Aksios. Aksios var eigd av eit finsk par som faktisk hadde merka glutenfritt og melkefritt i menyen sin. Middagane hennas var kjempegode. Ho solgte og brød, pizzaboller og pai. Paien og pizzabollene var veldi gode, men eg likte så absolutt ikkje brødet.
http://kafeneioaksios.com/ Aksios ligg i ei av gatene i den venetianske havna inne i Chania by.
Eg fann til slutt nokon glutenfrie produkt på ein helsekost inne i Chania by. Eg kjøpte med meg ei frukostblanding, men vil anbefale at ein tek med brød sjølv dersom ein er avhengig av brødmat.
Eg vil absolutt anbefale ein tur til Kreta! Flott mat og flotte folk!
Åh, no fekk eg og lyst å reisa!! Og eg skjønar problemstillingane dine. Da må vera frustrerande rett og slett!!
SvarSlettGod laurdagskveld!