tirsdag 30. august 2011

Pølseform og glutenfri foccacia

Eg er ein fan av enkle og greie middagar, og ei pølseform er absolutt både enkel og grei. Eg fann ei oppskrift på matprat.no som eg tilpassa litt på egenhånd. Eg steikte to grillpølser og ei kjøttpølse. Hadde oppi litt løk til slutt. Steikte omlag ein halv broccoli. Kokte omlag 150 gr penne. Hadde alt dette oppi ei ildfast form. Piska sammen tre egg og blanda med ein pakke hakka tomater. Hell blandinga over og topp med ost. Gratiner i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. 




I tillegg har eg og laga foccacia i kveld! Det er ei enkel og grei oppskrift. 3 dl lunkent vatn, 290 gr mel (eg har brukt halvt om halvt med grovt og fint), 1 pose tørrgjær, 1 ts sukker og 2 ss olivenolje. Varm vatnet til 37 grader. Bland alt det tørre og ha i vatnet. Bland alt godt. La deigen heve i 30 minutt. Ha over i smurt, lita langpanne og hev i 30 minutt til. Lag hol i deigen og hell over olivenolje, strø på havsalt og valfritt krydder (oregano, timian, basillikum). Vil du ha ekstra smak kan du og stappe nedi fetaost og chorizopølse. Steik ved 220 grader i 20-30 minutt. 




Enjoy!!!  :)




1 kommentar: