lørdag 8. oktober 2011

Glutenfri italiensk pizza

Eg har tidlegare syns det er amerikansk pizza med tjukk botn som er den beste, men har nå innsett at italiensk pizza og kan ha sine gode sider. :) Eg fann ei oppskrift som eg trur kan være svært god. Eg har prøvd den to ganger, og innser at den må nok kjevlast svært så tynn for at den skal bli sprø.


300 g mjøl, 2 dl vatn, 1 ss olje, 1 klype salt og 1/2 pk gjær. Løys gjæren ut i vatnet. Bland alt saman til ein jamn deig. Kjevle den ut på steikeplate med ein gang, ca 2 mm tjukk. Dekk med plastfilm og la heve i 40 minutt. Ta på ønska fyll og steik på nederste rille i 10 - 12 minutt på 250 grader. 


Oppskrifta fann eg på bloggen til bakeleder til NCF Hordaland. Bloggen hans finn du her: Intoleranse.3 kommentarer:

 1. Hei. Har tenkt på at jeg må begynne å lage mine egne bunner. Latskapen har desverre tatt overhand og vi kjøper stort sett glutenfrie bunner på butikken. Men nå skal jeg la meg inspirere av deg neste gang vi lager pizza :)
  Setter meg som følger så jeg får med meg flere oppskrifter :))

  SvarSlett
 2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

  SvarSlett
 3. Så utruleg spennande! ;) Eg har ei heilt lik oppskrift, men den har eg laga så mykje att er på "feelingen" Og kjevlar den tynnare enn før og syns den er betre. Kanskje eg skal teste det ut på denne måten! ;) Takk for godt tips!! :))

  SvarSlett