søndag 24. mars 2013

Glutenfri gulrotkake

Ei av mine favorittkaker er gulrotkake. Spesielt med litt syrleg krem laga med philadelphia-ost. Dessverre er det sjeldan eg kjem på å lage den, særleg etter eg fekk diagnosa cøliaki. Den har hatt ein tendens til å bli litt tung og nærmast rå. For å forsøke med eit betre grunnlag denne gongen søkte eg etter ei glutenfri oppskrift, og kom over ei på bloggen Otilies hus. Den vart svært bra og anbefalast på det varmaste!


Du treng:
4 egg, 2,5 dl sukker, 4 dl Semper mix, 3 ts kanel, 2 ts natron, 1/2 ts salt, 1 ts vaniljesukker, 1 dl nøytral olje og ca 4 dl revne gulrot.

Pisk egg og sukker til det er luftig. Bland alt det tørre og tilsett i eggedosisen. Bland det godt saman. Tilsett så olje og revne gulrøtter. Bland godt og hell det i ei form med bakepapir. Bruk ei lita langpanne eller rund form. Steik på 180 grader, gjerne varmluft, i ca 35-40 minutter.

Avkjøl heilt medan du lager kremen:

200 gram kremost naturell, for eksempel philadelphia. 200 gram melis. 2 ts vaniljesukker eller 1 ts vaniljeekstrakt.

Pisk dette saman og bre det over kaka. Server og nyt!!



- Posted using BlogPress from my iPad

3 kommentarer:

  1. Namnamnam! Den såg skikkeleg saftig og god ut!

    God påske frå Randi! :)

    SvarSlett
  2. God påske til deg og Randi. :)

    SvarSlett
  3. Bakte denne idag og den ble supergod!! Takk! :)

    SvarSlett