Eg har prøvd litt forskjellige oppskrifter på matmuffins, men kjenner at det vert ikkje nokon innertiar for min del. Smaken er god, men det er noko med konsistensen som vert feil. Sikkert det at det heiter muffins, men har ein heilt annan konsistens enn vanlege kakemuffins... ;)
Oppskrifta er som følger: 2 dl havremel (kjør glutenfri havre i stavmiksar), 2 dl glutenfritt mel, 2 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 2 ts pizzakrydder, 2 egg, 200 gr gresk matyoghurt, 2 dl melk og 30 gr smelta smør.
Bland dei tørre ingrediensane for seg, og dei "våte" for seg. Bland dei deretter saman. Vend inn ønska fyll. Eg syns røra verka svært tynn når eg blanda ho saman, men det kom seg medan eg laga fyllet. Eg brukte spinat, bogskinke og fetaost. Freste 200 gr spinat og lot kjøle seg ned. Freste og 200 gr bogskinke og lot kjøle seg ned. Blanda spinat og bogskinke med 100 gr fetaost.
Tok røra over i store muffinsformer. Eg fekk 10 stykk. Steik midt i ovnen i 20-30 minutt på 200 grader.
Smaken vart som sagt svært god, og kan såleis anbefalast!
Oppskrifta er som følger: 2 dl havremel (kjør glutenfri havre i stavmiksar), 2 dl glutenfritt mel, 2 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 2 ts pizzakrydder, 2 egg, 200 gr gresk matyoghurt, 2 dl melk og 30 gr smelta smør.
Bland dei tørre ingrediensane for seg, og dei "våte" for seg. Bland dei deretter saman. Vend inn ønska fyll. Eg syns røra verka svært tynn når eg blanda ho saman, men det kom seg medan eg laga fyllet. Eg brukte spinat, bogskinke og fetaost. Freste 200 gr spinat og lot kjøle seg ned. Freste og 200 gr bogskinke og lot kjøle seg ned. Blanda spinat og bogskinke med 100 gr fetaost.
Tok røra over i store muffinsformer. Eg fekk 10 stykk. Steik midt i ovnen i 20-30 minutt på 200 grader.
Smaken vart som sagt svært god, og kan såleis anbefalast!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar