lørdag 2. januar 2010

Snickerskake

Dette er ei kake som er nett som snop!! Veldig mektig, men snadder! Kaka er grei til å fryse og tiner veldig raskt.

6 eggekviter, 5 dl sukker, 350 g peanøtter, 1 pk salte kjeks, 2 ts bakepulver, 2 ts vaniljesukker.
Glasur: 6 eggeplommer, 100 g melis, 100 g margarin/smør, 2 pl lys melkesjokolade.

Pisk eggekviter og sukker stivt. Knus peanøtter og kjeks i foodprosessor (litt og litt om gangen), og vend det i eggekviteblandinga sammen med bakepulver og vaniljesukker. Hell røra i ei papirkledd langpanne og steik kaka midt i ovnen ved 180 grader i 20-25 minutt.

Lag glasuren ved å piske eggeplommer og melis til stiv eggedosis. Smelt sjokoladen i smøret og bland det i eggedosisen. Smør glasuren på kaka medan den enda er lunka.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar