Dette er ei veldig saftig og smakfull kake som gjerne kan lages som muffins. Er veldig grei kake å lage når du har eit par bananer som har sett sine beste dagar.
2 egg, 2 dl sukker, 125 gr smør, 2 moste bananer, 3 dl glutenfri melmiks, 2 ts bakepulver, 2 ts vaniljesukker, 100 g kokesjokolade og kokosmasse til kakeforma.
Sett steikeovnen på 175 grader. Smør ei springform (ca. 25 cm i diameter) og dryss den med kokos, eventuelt sett utover 12 store muffinsformer.
Smelt smøret og la det avkjøles. Visp egg og sukker til eggedosis. Mos bananene og bland dei i eggedosisen. Bland saman melmiks, bakepulver og vaniljesukker, og vend det tørre inn i eggedosisen. Visp. Hell smøret i røra medan du fortset å vispe. Hakk kokesjokoladen grovt, og bland den i røra.
Hell røra i forma, og steik kaka i ca. 45 minutt. Muffinsane får litt kortare steiketid, ca 20-30 minutt.
Mmmmmm, denne kaken kan anbefales på det varmeste. Simpelthen deilig, farlig deilig :-D
SvarSlettHei! Kom over bloggen din da jeg gjorde et søk på glutenfri banankake. Prøvde oppskriften din igår, med noen små justeringer og syns resultatet ble fantastisk godt! Se gjerne innom bloggen min, deler også oppskrifter og annet: http://mamta-petiter.blogspot.no/2012/11/lun-kake-for-kalde-kvelder-i.html
SvarSlett