tirsdag 28. september 2010

Utnytting av høstens epler.

Eplemuffins:
Eg har brukt "ho mor" si oppskrift på eplekake i langpanne til å lage eplemuffins:

Det vart eit brød og når eg først var i gang...
Til oppskrifta brukar du 220 gr smør, 2 dl melk (eg brukte soyamelk), 4 egg, 3 dl sukker, 4 ts bakepulver, 6 dl mel (eg brukte toro lys melmiks) og 2-3 epler. Kanel og sukker til å ha på toppen.

Gje smør og mjølk eit oppkok, avkjøl. Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha så i vekselvis mjølkeblandinga og mel med bakepulver. Du kan velgje om du vil ha røra i ei smurt langpanne, eller fordele den i muffinsformer. Legg epleskiver i mønster i deigen, strø kanel og sukker på toppen. Som langpanne steik ved 200 grader i ca 30 minutt, som muffins steik ved 220 gr i ca 15 minutt.

Bon appetit!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar