onsdag 1. juni 2016

"Påleggsvafler"

Påleggsvafler har blitt ein ganske stor "hit" i huset her. Både som kvelds til små...




Og som lunsj til dei litt større 😉 Burde vel eigentleg ha "pimpa" opp bildet med mykje meir spennande pålegg, men det er nå ein gong sånn lunsjen min ser ut 😂 Eg har brukt oppskrifta til Linda Stuhaug
Men eg brukar vanleg sukker og ikkje sukrin.




Enjoy! 😊


tirsdag 3. mai 2016

Pølsegrateng

Dagane forsvinn i ein sus og dus med å lage middag, rydde hus og aktivisere to små. 😅 Då er det veldig greitt å ha ein komfyr som kan starte å stoppe etter kva tidspunkt eg stiller inn 👏 Då kan pølsegratengen gjerast klar, ovnen stillast inn og eg kan kjøre til barnehagen og komme heim til ferdig middag 😀

Pølsegratengen er veldig enkel. Kok pasta, lag kvit saus (Toro sin ferdige pose) og steik pølsene. Bland alt saman og topp med ost og bacon.




Sett forma inn i ovnen på 200 grader til osten har smelta.




Denne forma er ein stor suksess hos både store og små her i huset 😊

torsdag 14. januar 2016

Småsnadder

Det vert sjeldan mellom innlegga på bloggen for tida. Det beklagar eg, men dagane vert travle med to små. Mykje sjukdom siste tida har heller ikkje hjelpt på. Kanskje eg vert litt flinkare frametter, men ikkje hald pusten medan du ventar på innlegg :)

Siste tida har eg fått nokre tips på facebook om smårettar som har vist seg å være enkle og jysla gode! Man tar en baguett, eg bruker desse som kjem i to-pakningar. Dei er eit av få ferdige brødprodukt eg toler ganske så godt. :)


Baguett 1:
Smelt litt smør som du har oppi hakka kvitlauk. Eg brukte to små fedd, men du tek så mykje (eller lite) du vil ha. :) Skjær eit mønster i baguetten, både på langs og tvers. Dette var litt vanskeleg, men eg støtta opp rundt med aluminiumsfolie. :) Hell kvitlaukssmøret oppi spora du har laga på baguetten. Deretter skjærer du opp ost i bitar og stapper oppi. Eg tok og krydderskinke av kalkun i lag med osten. :)


Steik til osten er smelta. Trur eg steikte den i ti minutt på 200 grader. Enkelt, fort gjort og snadder!


Baguett 2:
Nesten like enkel å lage til. Skjær ut midten på baguetten, sånn at du får plass til å legge oppi fyll. Fyllet består av seks egg, ca seks ss fløyte, krydder etter ønske, håndfull eller to med ost og ca 150 g skinke. Skinke kan byttas ut med bacon, kjøttdeig eller anna ønska kjøtt eller grønnsaker. Denne mengden med fyll er nok til to av mine små baguettar og ein stor vanleg baguett til sambo. :) Steik på 175 grader i 25 minutt. Nyt!



Ha ein fin kveld :)

søndag 8. februar 2015

Glutenfri matmuffins

Eg har prøvd litt forskjellige oppskrifter på matmuffins, men kjenner at det vert ikkje nokon innertiar for min del. Smaken er god, men det er noko med konsistensen som vert feil. Sikkert det at det heiter muffins, men har ein heilt annan konsistens enn vanlege kakemuffins... ;)

Oppskrifta er som følger: 2 dl havremel (kjør glutenfri havre i stavmiksar), 2 dl glutenfritt mel, 2 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 2 ts pizzakrydder, 2 egg, 200 gr gresk matyoghurt, 2 dl melk og 30 gr smelta smør.

Bland dei tørre ingrediensane for seg, og dei "våte" for seg. Bland dei deretter saman. Vend inn ønska fyll. Eg syns røra verka svært tynn når eg blanda ho saman, men det kom seg medan eg laga fyllet. Eg brukte spinat, bogskinke og fetaost. Freste 200 gr spinat og lot kjøle seg ned. Freste og 200 gr bogskinke og lot kjøle seg ned. Blanda spinat og bogskinke med 100 gr fetaost.


Tok røra over i store muffinsformer. Eg fekk 10 stykk. Steik midt i ovnen i 20-30 minutt på 200 grader.


Smaken vart som sagt svært god, og kan såleis anbefalast!



søndag 9. november 2014

Bananlappar og enchiladas

Eg har ein gut som slettes ikkje er vanskeleg i matvegen, men han har faktisk nokre favorittar og den eine er bananlappar. Det høyrdes eigentleg litt småleg ekkelt ut syns eg, men tenkte eg skulle gje det eit forsøk sidan det var ei lettvint og sunn røre. Du tar ei banan, to egg og ein "dæsj" (1/2 - 1 dl) havregryn og kjør det med ein miksmaster. 


Eg lot røra stå nokre minutt før eg steikte dei på steikepanna med litt smør. Eg fann fort ut at det var ein fordel å steike lappane ganske små, elles så bare knakk dei over steikespaden. Me åt dei bare "naturell", men dei er nok gode med syltetøy på og. Det skal eigentleg være litt sukker i oppskrifta, men det droppa eg og dei var absolutt søte nok utan. 


Ein stor favoritt for min del er når sambuaren min lagar enchiladas. Då fresar han først løk og kvitløk og legg den vekk. Steikar så opp kyllingen og tilsett løken igjen saman med eit beger creme fraiche, ei ts karri og ei til to ts sambal oelek. La det putre i nokon minuttar. Varmar wraps i om lag 30 sekund før ein legg i fyll og brettar den saman. Gratiner med ost i steikeomnen ved 200 grader til osten har fått ein fin og gyllen farge. Server med ris og gjerne ein salat til. 


Snadder!! :)