Dette er ei grunnoppskrift som du kan lage brød eller rundstykker av. Det blir to eller tre brød, alt etter størrelse på formene. Deigen skal kunne knas og jobbes med, veldig god.
12 dl vatn, 1 pk fersk gjær, 3 ss fiberhusk, 200 gr jyttemel, 200 gr semper mix, 1 pk semper m/fiber, 1 pk toro glutenfri grov melblanding, 1 ts salt, 1 dl olje og 2 ss sirup.
Varm væska til 37 grader tilsett gjær, bland så i fiberhusken (bruk gjerne mixmaster for å unngå klumpar). Bland det tørre, tilsett væska og elt godt. Forhev i 20 - 30 minutt. Bak ut med jyttemjøl til passe konsistens. Ha i smurte former og etterhev i 15-30 minutt. Pensle med egg, vatn eller melk og ha på ønska frø eller maldonsalt. Steik på 180-200 grader i 35-40 minutt.
Du kan sjølv velge kor grovt eller fint brødet skal bli etter kva mjølblandingar du bruker. Eg har forsøkt å ha i raspa gulrot, egg, melk, nøtter og frø med stort hell (ikkje alt på ein gang såklart!).
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar