Nå som me alle er innesnødd her heime så passar det fint å lage ein god pizza og kose seg med. Eg prøvde ein god del før eg fann ei oppskrift på pizzabunn som eg syns var god. Denne pleier å bli ganske bra.
1 pk fersk gjær, 2 ss fiberhusk, 5 dl lunka vatn, 3 ss olje, 1 ts salt, 2 dl jyttemel, 6 dl mel (kan godt blanda lyst og grovt mel).
Smuldre gjæren i ei bolle og blande i væska. Ha så i fiberhusk og visp dette godt ut i vatnet (bruk gjerne miksmaster), la det stå i nokre minutt. Bland det tørre, ha i vatnet og olja. Rør deigen godt saman, gjerne i kjøkkenmaskin. La deigen heve lunt i om lag ein halv time. Kna deigen litt sammen og kjevle den så ut på ovnsplate. Botnen kan nok med fordel forsteikast i ti minutt før du tek på fyllet. Ha på ønska fyll, steik den så i ca. 20 minutt ved 200 til 230 grader, alt etter smak og behag.
1 pk fersk gjær, 2 ss fiberhusk, 5 dl lunka vatn, 3 ss olje, 1 ts salt, 2 dl jyttemel, 6 dl mel (kan godt blanda lyst og grovt mel).
Smuldre gjæren i ei bolle og blande i væska. Ha så i fiberhusk og visp dette godt ut i vatnet (bruk gjerne miksmaster), la det stå i nokre minutt. Bland det tørre, ha i vatnet og olja. Rør deigen godt saman, gjerne i kjøkkenmaskin. La deigen heve lunt i om lag ein halv time. Kna deigen litt sammen og kjevle den så ut på ovnsplate. Botnen kan nok med fordel forsteikast i ti minutt før du tek på fyllet. Ha på ønska fyll, steik den så i ca. 20 minutt ved 200 til 230 grader, alt etter smak og behag.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar